Moció per denunciar el bloqueig jurídic del TC i de suport als presos polítics que fan vaga de fam


El Ple de l’Ajuntament celebrat el passat dimecres 19 de desembre va aprovar, per unanimitat, una moció presentada pels grups municipals del PDeCAT, ERC-AM i ALL-E, per denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam. 

A continuació es reprodueixen els acords de la moció:

Primer.-Donar ple suport a la decisió dels presos polítics, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, d’iniciar una vaga de fam. 

Segon.- Denunciar la vulneració dels drets civils i polítics dels empresonats i empresonades, pel referèndum de l’1-O a través d’una presó preventiva totalment injustificada que  vulnera el dret a la presumpció d’innocència i el dret a la llibertat .

Tercer.-Denunciar que el bloqueig del Tribunal Constitucional en la tramitació dels recursos només busca evitar que els presos polítics puguin accedir a la justícia europea per endarrerir la seva posada en llibertat. 

Quart.- Exigir una justícia que no obstaculitzi el dret a defensa de qualsevol persona acusada, que no bloquegi interessadament qualsevol recurs judicial ni l’allargui injustificadament. Exigim una justícia imparcial i que respecti els drets civils. 

Cinquè.- Manifestar la voluntat de contribuir des d’aquest ajuntament a fer difusió dels motius i greuges que han portat als presos a realitzar la vaga de fam i a impulsar accions que amplifiquin les seves peticions de forma cívica i pacífica.

Sisè.-Igualment, fer una crida a la ciutadania, entitats i col•lectius d’aquest municipi per tal que facin també un posicionament a favor dels presos polítics i les seves reivindicacions legítimes, expressades en aquesta moció.

Setè.-Exigir que els presos polítics catalans tinguin un judici just, que es jutgi en un marc democràtic i on sigui real la imparcialitat de la justícia i la separació de poders de l’Estat.

Vuitè.- Tot i que el motiu de la vaga de fam no és aquest, exigir, una vegada més, l’alliberament dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats i exiliades que són perseguits per fomentar únicament la democràcia i la participació ciutadana basant-se en el dret a decidir, internacionalment reconegut. 

Novè.-Comunicar aquests acords al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, al Govern de l’Estat espanyol, al Tribunal Constitucional, al Tribunal Europeu de Drets Humans, al Parlament Europeu, a l’Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Drets Humans i a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), a l’ANC i  a ÒMNIUM.

Podeu llegir el text íntegre de la moció des d’aquí