Moció amb motiu del primer aniversari de l’1 d’Octubre


El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, celebrat aquest dimecres 27 de setembre ha aprovat per unanimitat, una moció amb motiu del primer aniversari de l’1 Octubre.

La moció, aprovada conjuntament pels tres grups amb representació municipal (PDeCat, ERC i AxLL) proposa:

PRIMER.-Reivindicar i agrair a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre, malgrat les amenaces, l’ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial per part del govern espanyol.

SEGON.-Reiterar la inapel·lable necessitat que el govern de l’estat espanyol s’assenti a negociar un referèndum acordat i a acceptar el resultat democràtic que s’obtingui del plebiscit. Sense descartar altres opcions o sistemes proposats que puguin fer-ho possible. Si, per contra, l’Estat continua negant el dret a l’autodeterminació al poble de Catalunya, reivindiquem el dret de fer efectiu el resultat del referèndum d’autodeterminació de l’1-O i endegar un procés constituent que porti a la constitució de la República Catalana.

TERCER.-Exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats.  

QUART.-Donar trasllat d’aquesta moció als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats , als grups parlamentaris del Parlament Europeu i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH).

Podeu consultar el text íntegre de la moció des d'aquí