Moció conjunta del grups municipals PDeCAT, ERC-AM i ALL-E, de condemna dels fets de l‘1 d‘octubre de 2017

Moció conjunta del grups municipals PDeCAT, ERC-AM i ALL-E, de condemna dels fets de l‘1 d‘octubre de 2017

El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Les mobilitzacions multitudinàries de rebuig a la violència que es van produir arreu del país, de forma pacífica, durant l’aturada de país convocada el passat 3 d’octubre de 2017, demostren que Catalunya és un país de pau i amb una societatenormement cohesionada en la diversitat

El mateix 3 d’octubre Felip VI feia una declaració amenaçant el poble de Catalunya i les seves institucions, i avalantde factola brutal repressió de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil a la població indefensa durant la jornada de l’1 d’octubre.

El missatge que el cap de l’Estat va voler adreçar a una part de la població no el podem compartir ni acceptar. El rei fa seu el discurs i les polítiques del govern Rajoy que han estat catastròfiques en relació amb Catalunya, i ignora deliberadament els milions de catalans que no pensen com ells. Ignora deliberadament els catalans que han estat víctimes d’una violència policial que ha glaçat el cor a mig món. El rei va perdre l’oportunitat d’adreçar-se a tots els ciutadans a qui deu la corona, i als quals deu el respecte perquè així li encomana la Constitució. Una Constitució que li atorga un paper moderador que en cap cas no ha tingut, i que va declinar amb duresa en el seu discurs. Tampoc no ha tingut interès a conèixer l’opinió i la visió del Govern de la Generalitat en cap moment d’aquesta crisi, i ha acceptat assumir un rol inadequat que només busca aplanar les decisions que el Govern espanyol fa temps que estudia per tal de liquidar les aspiracions de sobirania del poble català. Unes aspiracions que no dubta a tractar com a criminals i il·legítimes, i contra les quals usa recursos sense límit.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Llagostera

ACORDA:

PRIMER.-Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien era decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.

SEGON.Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials el dia 1 d’octubre a Catalunya.

TERCER.-Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

QUART.-Demanar la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo personanon grataal nostre municipi.

CINQUÈ.-Rebutjar l’actuació del monarca Felip VI per haver renunciat al seu paper moderador i declarar-lo personanon grataa Llagostera i no participar com a Ajuntament de Llagostera en qualsevol acte o acció on intervingui la monarquia espanyola.

SISÈ.-Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

SETÈ.-Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

VUITÈ.-Deixar constància que l’ajuntament de Llagostera estarà al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya per tal de fer efectiva la voluntat expressada pel poble de Catalunya.

Llagostera, 6 d’octubre de 2017

Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
       
Destacats
pla estratègic
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Cursos 2018
llagostera 3.0
Teatre i música 2017-18
Programació 2016-2017
Escenaris 2017
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
contra la violència de gènere
Can Caciques
Cat Salut
Reapren
Espai Jove Llagostera
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet Web gestionada per Canal Ajuntament