Jornada “El bosc, un privilegi”

Jornada “El bosc, un privilegi”

El Centre d’Interpretació Can Caciques ha organitzat pel dissabte 4 i diumenge 5 de juny, una jornada monogràfica relacionada amb el bosc i el carboneig, titulada“ El bosc, un privilegi”.

Durant aquests dos dies Can Caciques juntament amb La Carbonera, organitzaran diferents activitats: projeccions de documentals, visites guiades, presentació del moment actual del projecte Carbó d’Ardenya i Gavarres, sopar... Per més informació podeu consultar el web www.cancaciques.cat

Es recomana confirmar assistència al sopar per poder fer una previsió aproximada al telèfon 972 83 00 05 o a cancaciques@llagostera.cat. Veure programa d‘activitats

30 de maig de 2016

Ple ordinari del mes de maig

El Ple ordinari del mes de maig celebrat aquest dimecres 25, ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups, una moció presentada pel grup municipal d‘ALL-E, per delimitar una àrea amb dret de tanteig i retracte sobre els habitatges de Llagostera.

El Ple va aprovar també, per unanimitat, incoar diversos expedients sancionadors relacionats amb infraccions de l’ordenança de tinença d’animals.

Per urgència, va incloure’s a l’ordre del dia una moció presentada per Llagostera per la Independència on es proposava declarar persona non grata al monarca Felip VI. La moció no va prosperar amb el vots favorables d’ERC i ALL-E i el vot en contra de CiU. CiU va considerar que “per construir un nou país cal recollir totes les sensibilitats possibles i que ara no és apropiat fer llistes de bons i dolents perquè no aporta res”.

26 de maig de 2016

Subvenció de la Diputació de Girona per a esportistes individuals

Subvenció de la Diputació de Girona per a esportistes individuals

La Diputació de Girona convoca per a l’any 2016 uns ajuts per a esportistes amateurs d’esports individuals que participin en competicions de nivell estatal o superior (Programa A4). Aquestes subvencions s’han de demanar a través dels ajuntaments respectius. Per això l’Ajuntament de Llagostera fa una crida a tots aquells esportistes que reuneixin els requisits següents:

- Empadronats a Llagostera

- Menors de 25 anys

- Practicants d’esports individuals

- No professionals

- Participants en competicions de nivell estatal o superior entre l’1 de setembre de 2015 i el 28 de novembre de 2016

Els interessats poden presentar una instància al Registre General de l’Ajuntament fins al dia 11 de juliol de 2016 sol·licitant participar en la convocatòria d’ajuts de la Diputació per a l’any 2016. En la instància han de manifestar que coneixen i accepten les bases que regeixen la convocatòria; també han d’acreditar documentalment els requisits citats (excepte l’empadronament) i adjuntar-hi:

- Currículum esportiu

- Despeses de material previstes entre 1/9/2015 i 28/11/2016

- Despeses de desplaçaments previstes entre 1/9/2015 i 28/11/2016

Per consultar les bases, cliqueu aquí.

24 de maig de 2016

La Biblioteca amplia els horaris en època d’exàmens

La Biblioteca amplia els horaris en època d’exàmens

Un any més la Biblioteca Julià Cutiller posa en marxa un horari extraordinari amb l’objectiu que els estudiants del municipi puguin utilitzar aquest equipament per a preparar els exàmens finals de Batxillerat i universitat. Del 27 de maig a l‘11 de juny la biblioteca romandrà oberta els divendres de 20 a 23 hores i els dissabtes de 16 a 20 hores.

24 de maig de 2016

Mesures de prevenció davant dels casos d’enterovirus detectats a Catalunya

Mesures de prevenció davant dels casos d’enterovirus detectats a Catalunya

En relació als casos detectats d’enterovirus a Catalunya, el Departament de Salut de la Generalitat ha emès un comunicat informatiu per donar a conèixer els símptomes i les mesures de prevenció i control a tenir en compte. Podeu consultar l’esmentat comunicat des d’aquí.

20 de maig de 2016

Nova edició dels Matins d‘Art

Nova edició dels Matins d‘Art

L’Escola Municipal d’Art Pere Mayol i COCU organitzen una nova edició dels Matins d’Art. Una activitat adreçada a nens i nenes de 3 a 14 anys que vol desenvolupar la creativitat per mitjà de l’experimentació de diferents disciplines artístiques. Les inscripcions poden fer-se on line o bé a l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol (situades provisionalment al Casino Llagosterenc) de dilluns a divendres de 10 a 13 h. Amplia cartell.

12 de maig de 2016

Cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la Llengua

Cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la Llengua

Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la Llengua organitzats pel Servei Comarcal de Català, del CPNL, i l‘Ajuntament de Llagostera. La presentació va anar a càrrec de la consellera comarcal i escriptora, Maria Mercè Roca, que va destacar la feina del CPNL arreu del territori i va valorar positivament la tasca realitzada des del voluntariat i, en concret, des del Voluntariat per la Llengua. L‘alcalde, Fermí Santamaria va tancar l’acte.

Des del setembre passat fins al maig, s’han inscrit més de 120 alumnes als cursos de català de Llagostera i s’han constituït un total de 23 parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua.

Entre aquestes 23 parelles lingüístiques, n’hi ha hagut 12 que s’han format en dos períodes diferents, arran d’un conveni de col·laboració entre el Voluntariat per la Llengua i la Fundació Ramon Noguera. Aquesta experiència ha resultat tan positiva i enriquidora per totes bandes que les parelles han decidit continuar amb el programa i en faran una tercera edició.

Els assistents a l‘acte van ser obsequiats amb un llibret de receptes del món que havien elaborat els mateixos alumnes a les classes de català i tot seguit van poder degustar plats d‘Indonèsia, del Perú, d‘Hondures, d‘Andalusia, de Catalunya, de Mal i d‘Ucraïna, entre d‘altres, també elaborats per alumnat i per les parelles lingüístiques.

11 de maig de 2016

Alerta de trucades fraudulentes d’una empresa en nom de la companyia de l’aigua

Alerta de trucades fraudulentes d’una empresa en nom de la companyia de l’aigua

Aqualia informa que s’han detectat en els darrers dies, trucades a veïns de Llagostera, en les que una empresa, en nom de la companyia d’aigua, sol·licita la concertació d’una visita als domicilis per fer uns anàlisis d’aigua a l’interior dels domicilis particulars i posteriorment intentar vendre uns mecanismes de filtrat de l’aigua per a les seves aixetes, al·legant que la qualitat de l’aigua no és bona.

Aqualia desitja aclarir que en cap cas realitza aquest tipus de campanyes comercials i que qualsevol ús del seu nom per a aquesta activitat constitueix un il·lícit penal. El Servei Municipal d’Aigües, en el seu compromís de qualitat, analitza l’aigua de la xarxa de distribució sense necessitat d’accedir a l’interior dels habitatges.

Aqualia vol transmetre la confiança en la qualitat de l’aigua distribuïda a Llagostera, com es testimonia en les determinacions analítiques realitzades al llarg de l’any, totes amb resultat satisfactori i apta per al consum humà, com estableix el RD Reial Decret 140/2003, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà.

Per a qualsevol consulta, aqualia posa a disposició dels veïns el telèfon d’Atenció al Client 900 81 40 81.

11 de maig de 2016

Oferta d‘activitats d‘estiu i piscina 2016

Oferta d‘activitats d‘estiu i piscina 2016

Un any més des del Patronat Municipal d’Esports i Sportgest s’han organitzat diverses activitats per els propers mesos d’estiu a Llagostera. Podeu consultar tota l’oferta de cursets, activitats, campus, preus i horaris de la piscina des d’aquí. Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web www.sportgest.com

5 de maig de 2016

Mesures d‘autoprotecció per evitar danys del porc senglar en l‘entorn urbà

Mesures d‘autoprotecció per evitar danys del porc senglar en l‘entorn urbà

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als municipis un seguit de recomanacions per tal d’evitar danys del porc senglar en l‘entorn urbà. Podeu accedir als consells des d’aquí.

29 d‘abril de 2016

Notícies anteriors...

Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Destacats
pla estratègic
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Consorci Normalització Lingü´stica
Teatre i música 2015-16
Programació 2015-2016
Escenaris 2016
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
cursos promocio 2016_
contra la violència de gènere
Can Caciques
Cat Salut
El Món Local diu Prou
Reapren
Espai Jove Llagostera
Deixalleria Virtual
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 - 972 830 218 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet