Concentració davant l’ajuntament per denunciar els processos judicials als polítics catalans

Concentració davant l’ajuntament per denunciar els processos judicials als polítics catalans

Davant el nou embat judicial als dirigents polítics catalans i la fermesa dels delictes pels quals seran processats, l’Ajuntament de Llagostera s’adhereix a la convocatòria de l‘Associació Catalana de Municipis i l‘Associació de Municipis per la Independència d’aquest vespre, a les 20h davant tots els ajuntaments del nostre país, per mostrar, un cop més, el rebuig a les decisions judicials que distorsionen la voluntat del poble de Catalunya.

Us hi esperem!

23 de març de 2018

Nova exposició de l’espai La Temporal a Can Caciques

Nova exposició de l’espai La Temporal a Can Caciques

El proper dissabte 24 de març a les 19 h s’inaugura la nova exposició de l’espai La Temporal de Can Caciques: Objectes, especialitats, productos. L’aglomerat a Llagostera, la segona vida del suro,dedicada a l’empresa Productos del Corcho Aglomerado.

A partir d’una extensa mostra de capses i objectes de suro aglomerat produïdes per Productos del Corcho Aglomerado s’explica la història d’aquesta empresa i el canvi productiu que varen fer algunes empreses, deixant la producció del tap per oferir una gran diversitat de productes destinats a nous sectors del mercat. Un dels productes principals que va elaborar Productos del Corcho Aglomerado durant 52 anys va ser la capsa de suro algomerat per al brandi Cardenal Mendoza.

21 de març de 2018

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Comença la prohibició de fer foc al bosc

A partir d’aquest dijous 15 de març fins al 15 d’octubre, no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires. També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Veure BAN

15 de març de 2018

La Cuina dels Manaies

La Cuina dels Manaies

Emmarcat dins la programació del Mercat Romà i Setmana Santa l’Ajuntament de Llagostera juntament amb l’Associació deRestaurants del municipi, organitzen una nova edició de la Cuina dels Manaies.

Es tracta d’una campanya gastronòmica d’inspiració romana on hi participen 8 restaurants del municipi oferint menús per a totes butxaques amb preus que oscil·len dels 22 als 70 euros, que es podrà degustar del 15 al 25 de març.

Els restaurants que hi participen són: Can Cassoles, Ca la Maria, Els Tinars, Cal Degollat, la Taverna de Can Pou, El Carril, Mas Roure, i Ca l’Artau.

15 de març de 2018

Resultat de les votacions del pressupost #llagostera2018

Resultat de les votacions del pressupost #llagostera2018

Il·luminar el tram fosc del costat del tanatori, habilitar una xarxa wifi gratuïta a la zona de l’Skatepark, instal·lar una estació meteorològica, potenciar l’àrea comercial del municipi i establir una àrea de caravanes; aquestes són les propostes que l’Ajuntament de Llagostera inclourà en el pressupost municipal del 2018, escollides pels llagosterencs que han participat en el procés de participació ciutadana impulsat per l’Ajuntament.

Un total de 668 persones hi han participat, dels quals 401 ho han fet de forma telemàtica des de llagostera.cat/participa i 267 mitjançant les butlletes en paper que s’han fet arribar casa per casa i als alumnes de l’ESO de l’Institut de Llagostera. En total s’han emès 1.713 vots.

A continuació podeu veure el resultat de les votacions:

Il·luminar el tram fosc del costat del tanatori

277

Xarxa wifi gratuïta a la zona esportiva i skatepark

260

Estació meteorològica

222

Potenciar l’àrea comercial

207

Construir un Pump truck asfaltat

188

Establir una àrea de caravanes

168

Ampliar parc infantil entre carrer Costa Brava i Puig del General

165

Millorar el cablejat elèctric del carrer Barcelona

117

Taula de ping-pong exterior

109

Tot i que la proposta de construir un Pump truck asfaltat, ha superat en vots a la proposta d’establir una àrea de caravanes, aquesta no es podrà realitzar ja que el seu cost (38.000 euros) sumat al cost de les 4 propostes més votades, superaria els 40.000 euros fixats com a límit en el procés. Així doncs, en el seu lloc es realitzarà l’àrea de caravanes valorada en 14.400 €.

Podeu seguir informats de l’evolució del procés des del web llagostera.cat/participa

Moltes gràcies per la vostra participació!

7 de març de 2018

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer de 2018

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer de 2018

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, celebrat aquest dimecres 28 de febrer, ha aprovat amb el vot a favor dels regidors de PdeCat i ERC i l’abstenció d’AxLL assignar el nom de Quim Carbó a un espai del Pavelló Municipal d’Esports Josep Mir. Així mateix, també s’ha aprovat inicialment la relació de béns i drets afectats per l’expropiació de la finca del carrer Processó número 14 amb el vot a favor de PdeCat i l’abstenció d’ERC i d’AxLL.

El ple també ha aprovat, per unanimitat, la modificació de la plantilla de personal i la creació d’una plaça d’educador ambiental (C2) en règim funcionarial, així com diverses sancions per tinença de gossos perillosos. Així mateix, els regidors també han aprovat per unanimitat en 8.229 el resum numèric del padró d’habitants a 1 de gener de 2017.En el transcurs de la sessió també ha quedat aprovada inicialment la modificació de l’ordenança municipal de control i tinença d’animals en el terme municipal de Llagostera amb el vot a favor de PDeCat i AxLL i en contra d’ERC.

D’altra banda, el ple també ha aprovat, amb el vot favorable de tots els regidors, la moció del PDeCat, de rebuig a la línia elèctrica d’alta tensió Juià-La Farga3, així com la moció d’AxLL de suport i adhesió a la vaga feminista: La proposta del moviment feminista estatal per al 8 de març. Les dues mocions presentades per ERC van ser desestimades: la primera d’elles, en relació a la creació d’un Consell d’Entitats Esportives, es va desestimar amb els vots en contra dels regidors del PDeCat, a favor d’ERC i l’absenció d’AxLL; la segona, en relació a l’actualització del MIEM (Mapa d’Instal·lacions i Equipaments esportius Municipals) no va prosperar amb els vots en contra del PDeCat i a favor d’ERC i AxLL.

Finalment, el ple també ha aprovat per unanimitat incorporar a l’ordre del dia una modificació de crèdit per crear el parc d’habitatge social. En aquest sentit, la modificació de crèdit ha estat aprovada per unanimitat per import de 120.125,45€.

4 de març de 2018

Curs de premonitors

Curs de premonitors

L’espai jove Ca la Viudi juntament amb l’Ajuntament de Llagostera, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Esplai Girona – Mare de Déu del Mont organitzen un curs de premonitors de lleure del 27 al 29 de març a la casa de colònies “Els Arcs” de Santa Pau.

El curs, que val 90€ pels joves que tinguin carnet CLV i 120 pels que no, inclou l’estada, l’assegurança, el material i un certificat.

S’hi poden inscriure joves a partir de 16 anys o que els facin durant el 2018.

Per més informació i inscripcions podeu contactar al correu joventut@llagostera.cat


26 de febrer de 2018

Propers cursos de l’Àrea de Cultura de l‘Ajuntament

Propers cursos de l’Àrea de Cultura de l‘Ajuntament

Properament està previst que comencin els cursos Taller de plantes de test i jardineres i Aprenem a fer ratafia. Aquests cursos estan organitzats per l’Àrea de Cultura de l‘Ajuntament amb la col·laboració de l’associació Llagostera en flor. Encara queden places. Podeu fer la inscripció des d’aquí.

21 de febrer de 2018

Notícies anteriors...

Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
       
Destacats
pla estratègic
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Cursos 2018
llagostera 3.0
Teatre i música 2017-18
Programació 2016-2017
Escenaris 2017
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
contra la violència de gènere
Can Caciques
Cat Salut
MIC 2018
Reapren
Espai Jove Llagostera
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet Web gestionada per Canal Ajuntament