Església Parroquial

Església de Llagostera

L‘edifici ocupa la part més alta del barri vell. Les primeres notícies de la parròquia són de l‘any 855 en un diploma de Carles el Calb. Ja l‘any 1021 la comtessa Ermessenda pagà obres de reforma. D‘aquesta primitiva església només en resta una clau de volta a la paret sud el L‘actual església s‘inicià i es cobrí en la primera meitat del segle XVII. El seu director en aquest període fou Francesc Cisterna. Però a la segona meitat l‘activat es para. No és fins a l‘inici del segle XVIII que es reprèn la seva construcció. La portalada s‘acaba el 1730.

L‘església és de planta rectangular d‘una sola nau i absis poligonal. La volta és d‘arcuacions gòtiques del s. XV, reforçada exteriorment amb contraforts. Els murs són de paredat comú. La seva façana principal és sòbria i senzilla, de carreus de pedra de Girona. La part més interessant d‘aquesta és la portalada d‘estil barroc català. Dues columnes damunt pedestals suporten un senzill fris i una fornícula amb volta de petxina. Els dos estan emmarcats per volutes i boles. A l‘interior de la fornícula hi havia una imatge de Sant Feliu, desapareguda durant la gerra civil. Damunt la portalada hi ha una rosassa circular i una finestra rectangular. La façana es remata amb un campanar de base octogonal a la dreta i un comunidor quadrat a l‘esquerra amb una finestra a cada costat. Aquest s‘utilitzava per oficiar els conjurs contra les tempestes i altres amenaces per al terme. Recentment s‘ha desfigurat la façana sud amb la obertura d‘una nova porta, coberta amb un teulat de fusta i planxa metàl·lica, i una escalinata de marbre blanc.

Galeria d‘imatges

LlagosteraLlagosteraLlagosteraLlagosteraLlagosteraLlagosteraLlagosteraCasino Llagosterenc
Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    
       
Destacats
pla estratègic
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Cursos 2018
llagostera 3.0
Teatre i música 2017-18
Programació 2016-2017
Escenaris 2017
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
contra la violència de gènere
Can Caciques
Cat Salut
Reapren
Espai Jove Llagostera
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet Web gestionada per Canal Ajuntament