Serveis Socials

Els serveis socials tenen com a finalitat assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida mitjançant la cobertura de llurs necessitats presonals bàsiques i de les necessitats socials, en el marc de la justícia social i del benestar de les persones.

A qui va adreçat el servei?

Els serveis socials s‘adrecen especialment a la prevenció de situacions de risc, a la compensació de dèficits de suport socail i econòmic i de situacions de vulnerabilitat i de dependència i a la promoció d‘actituds i capacitats de les persones com a principals protagonistes de llur vida.

Nova edició dels tallers de memòria

Nova edició dels tallers de memòria

Amb l’objectiu principal de realitzar accions que fomentin la promoció de la salut i l’autonomia, a fi de contribuir a un envelliment actiu s’ha programat una nova edició dels tallers de memòria. Els tallers, organitzats per l’Ajuntament de Llagostera i el Consorci de Benestar Social Gironès – Salt amb el suport de SUMAR tindran lloc al local de la Farinera els dilluns a partir del proper 27 de març. El darrer dia per a inscripcions és el 20 de març. Per a més informació sobre els horaris i les inscripcions podeu accedir aquí.

7 de març de 2017

Enquesta telefònica de violència masclista

Enquesta telefònica de violència masclista

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya està realitzant la segona edició de l’Enquesta de violència masclista de Catalunya, emmarcada dins l’estudi sobre la seguretat de les dones. L’estudi es porta a terme a través d’una enquesta telefònica a una mostra representativa de la població d’aproximadament de 1.378 homes i 9.449 dones de 16 o més anys residents a Catalunya. Durant els mesos de novembre i desembre és possible que alguns veïns i veïnes de Llagostera rebin aquesta trucada. Per a més informació o per a aclarir qualsevol dubte al respecte us podeu posar en contacte amb el telèfon 012, d’atenció ciutadana de la Generalitat de Calunya. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

18 de novembre de 2016

Servei Local d‘Orientació Familiar (SLOF)

Servei Local d‘Orientació Familiar (SLOF)

Un any més, la Diputació de Girona ofereix el Servei Local d’Orientació
Familiar (SLOF) a municipis gironins amb menys de 15.000 habitants. El SLOF és un servei gratuït de suport a les famílies i a les polítiques municipals d’atenció a les persones, impulsat pel Servei d’Acció Social del Dipsalut, com a programa d’orientació i assessorament a pares i mares

Les famílies que estiguin interessades en participar al SLOF s’hi poden inscriure fins el 25 de setembre de 2016 enviant un mail a acciosocial@dipsalut.cat indicant les dades que trobareu en aquest enllaç.

Un cop fetes les inscripcions, la Diputació de Girona concedirà el servei a aquells municipis amb més inscrits, d’acord amb la distribució territorial dels grups i la valoració del servei en exercicis anteriors. El servei, pretén assessorar i orientar els pares que tenen fills de 0 a 18 anys, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

El servei està obert als pares i mares d’alumnes que tinguin dubtes relatius a l’educació i el desenvolupament dels seus fills i que vulguin millorar la relació amb ells i la qualitat de vida familiar.

Per a més informació podeu consultar el web www.slofdiputaciogirona.cat

1 de setembre de 2016

Tallers de memòria 2016

Tallers de memòria 2016

Per tal d’explicar el funcionament dels tallers de memòria durant el 2016 a Llagostera, s’ha organitzat una reunió informativa prevista pel dilluns 14 de març a les 10 del matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

4 de març de 2016

Vols ser voluntari del Gran Recapte d‘Aliments?

Vols ser voluntari del Gran Recapte d‘Aliments?

El Gran Recapte d‘Aliments del 2015, previst pels propers 27 i 28 de novembre necessita 4.000 voluntaris a la demarcació de Girona. El Gran Recapte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que dediquen el seu temps, durant un cap de setmana al Banc dels Aliments. Per a més informació i inscriure’s com a voluntari podeu accedir aquí.

2 d‘octubre de 2015

Servei Local d’Orientació Familiar

Servei Local d’Orientació Familiar

Aquest dilluns, 1 de setembre, s’obre el període d’inscripció al Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) per al curs 2014-2015, que gestiona el Servei d’Acció Social de la Diputació de Girona. El termini s’acaba el 22 de setembre. El servei, pretén assessorar i orientar els pares que tenen fills de 0 a 18 anys, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

L’SLOF és un programa preventiu, universal i d’atenció especialitzada. El servei està obert als pares i mares d’alumnes dels municipis gironins amb menys de 15.000 habitants que tinguin dubtes relatius a l’educació i el desenvolupament dels seus fills i que vulguin millorar la relació amb ells i la qualitat de vida familiar. La Diputació ofereix el servei als ajuntaments perquè el facin arribar a familiars i a centres educatius a fi de conèixer tant les necessitats del món educatiu com els interessos i preocupacions dels pares i mares. És una línia de suport al treball amb famílies i a les polítiques municipals d’atenció a les persones. A Llagostera el servei s‘oferirà sempre hi quan hi hagi un mínim de famílies interessades que permeti la seva viabilitat.

Per a més informació podeu consultar el web www.slofdiputaciogirona.cat

Divendres 29 d‘agost de 2014

Prestacions per al pagament del lloguer

Del 27 de maig a l‘1 de juliol de 2013 està oberta la convoctòria de prestacions per al pagament al lloguer. Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l’habitatge pot situar en risc d’exclusió social residencial. Les sol.licituds s’han de demanar a l‘Oficina d’habitatge o la pàgina web de la Generalitat de Catalunya. Més informació al 972 213 262. 

Servei Local d’Orientació Familiar

Servei Local d’Orientació Familiar

De l’1 al 21 de juny s’obre el termini de preinscripcions per al curs 2013 – 2014 del Servei Local d’Orientació Familiar de la Diputació de Girona. Aquest servei, vol ajudar a millorar la qualitat de vida de la població i esdevenir un suport a les polítiques municipals de benestar. Es tracta d’un servei gratuït tant per als ajuntaments com per a les famílies participants, per tal d’oferir-los un recurs que faciliti la dinàmica quotidiana de relació i incideixi positivament en l’àmbit de la prevenció de conflictes. Més informació i inscripcions aquí.

Drets i deures

Des d‘aquí pots consultar els drets i deures referents als Serveis Socials

Avís important: Nova regulació de la PIRMI

Avís important: Nova regulació de la PIRMI

Des de la Secretaria General d‘Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya s’ha fet saber als Ajuntaments de Catalunya que en els últims temps degut a la situació de crisi econòmica, que ha fet créixer de forma considerable la taxa d’atur, s’ha produït un augment considerable dels sol·licitants de la PIRMI. Aquesta situació ha provocat certs desajustos del sistema de la PIRMI, que està fent cabuda a una problemàtica nova que no és la finalitat originària per la qual s’havia creat aquesta prestació, que és donar cobertura a situacions de risc de marginació i exclusió social. L’entrada en vigor de la Llei de Mesures fiscals i financeres 2011, estableix una nova regulació de la PIRMI que obliga a revisar tots els expedients vigents. En aquest sentit als efectes de revisar tots els expedients, el Departament d’Empresa i Ocupació notificarà als titulars de la prestació que el pagament del mes d’agost es realitzarà de forma personalitzada mitjançant xec nominatiu, que rebran en el seu domicili, a partir del dia 1 d’agost. Així mateix, per acreditar la situació actual dels titulars de la prestació de la Renda Mínima d’Inserció i de conformitat amb l’entrada en vigor de la nova Llei de Mesures Fiscals i Financeres, properament les Oficines de Treball citaran als perceptors de la PIRMI que, aportin la documentació necessària i en cas de no assistir a la citació, la Comissió Interdepartamental, si escau, podrà procedir a la suspensió o extinció del seu expedient. Per a qualsevol dubte o informació complementària, podeu trucar al telèfon 900.900.500

L‘Ajuntament de Llagostera signa un conveni amb Televida Serveis Sociosanitaris

L‘Ajuntament de Llagostera signa un conveni amb Televida Serveis Sociosanitaris

L‘Ajuntament de Llagostera i Televida Serveis Sociosanitaris SL han signat el conveni que permetrà custodiar les claus dels domicilis de les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència. Aquest acord està destinat a aquelles persones majors de 65 anys que només tinguin una o cap persona amb clau de casa seva i que pugui facilitar l‘accés a l‘habitatge en cas de produir-se una emergència.

La clau serà custodiada en una bossa amb número identificatiu (en cap cas es mostraran dades personals), amb precinte de seguretat en les dependències de la Policia Local i dintre d‘una caixa forta. En cas de necessitat, si la persona usuària no pot obrir la porta de casa seva, el Centre d’Atenció del servei de Teleassistència avisa la Policia Local de Llagostera perquè amb la clau custodiada puguin accedir d’una forma àgil i segura al domicili de la persona usuària.

En l‘actualitat a Llagostera hi ha 34 usuaris de teleassistència, un 20 % dels quals té el perfil per beneficiar-se d’aquesta prestació de custòdia de clau a través de la Policia Local.

L’any passat la central de teleassistència de Televida va gestionar 27 emergències dels usuaris de Llagostera, 10 per caigudes de l‘usuari dintre de l‘habitatge, situacions en les quals és imprescindible comptar amb una clau que permeti l‘accés àgil i ràpid dels serveis sanitaris i/o d’urgència.

L’Ajuntament de Llagostera atén actualment el 2,62% de la població de més de 65 anys amb el Servei Local de Teleassistència.

Aquest servei està finançat per la Diputació de Girona, el Consorci de Benestar Social del Gironès – Salt i l’Ajuntament. L’empresa Televida SL, que té més de 63.000 usuaris a tot Catalunya, és l‘encarregada d‘executar-lo.

Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
       
Destacats
pla estratègic
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Cursos 2018
llagostera 3.0
Teatre i música 2017-18
Programació 2016-2017
Escenaris 2017
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
contra la violència de gènere
Can Caciques
Cat Salut
MIC 2018
Reapren
Espai Jove Llagostera
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet Web gestionada per Canal Ajuntament