Salut

Façana del CAP de Llagostera

L‘Ajuntament ha de vetllar per la salut i el benestar de les persones que viuen al municipi. Amb aquesta finalitat ha impulsat diferents accions, com la creació del Consell Municipal de la Salut, un òrgan de participació ciutadana que treballa per solucionar les mancances i deficiències sanitàries que pateix Llagostera i pressionar a l‘administració competent.

Bons resultats de la campanya d’esterilització i cens de gats a Llagostera

Bons resultats de la campanya d’esterilització i cens de gats a Llagostera

Durant el mes d’abril es va dur a terme una campanya per fomentar la identificació i esterilització dels gats a Llagostera. El seu objectiu era fomentar la tinença responsable dels animals de companyia i reduir possibles problemes provocats per la presència de gats al carrer, a través d’importants descomptes per a l’esterilització i la identificació dels gats. Cal recordar que la Llei de protecció dels animals obliga a identificar (amb xip) i censar tots els gats, gossos i fures des de l’any 2008.

Els dos centres veterinaris del municipi, el Centre TEDRA i el Centre Veterinari Llagostera, han col·laborat en la campanya organitzada per la regidoria de salut i l’àrea de medi ambient de l’ajuntament. L’acollida de la campanya ha estat molt positiva i com a resultat s’ha obert el cens municipal de gats amb una dotzena d’animals. Properament l’ajuntament continuarà amb les actuacions relacionades amb la presencia de gats incontrolats al carrer, fent accions d’esterilització i control de les colònies de gats.

7 de juny de 2016

Quatre normes per preparar aliments segurs

Quatre normes per preparar aliments segurs

Per prevenir toxiinfeccions alimentàries és important respectar unes normes d’higiene durant la preparació i la conservació dels menjars, que ajuden a garantir que els aliments siguin segurs. Les toxiinfeccions són malalties que es manifesten sobretot amb símptomes digestius, com els vòmits i les diarrees, i que es produeixen quan una persona consumeix un aliment contaminat per microorganismes, com la salmonel·la. Està perfectament establerta la relació entre determinades pràctiques incorrectes i aquestes malalties. Respectar les quatre normes bàsiques d’higiene, és a dir, netejar, separar, coure i refredar, ajuda a evitar toxiinfeccions alimentàries. Per a més imformació podeu consultar aquest díptic informatiu

10 de juny de 2016

Mesures de prevenció davant dels casos d’enterovirus detectats a Catalunya

Mesures de prevenció davant dels casos d’enterovirus detectats a Catalunya

En relació als casos detectats d’enterovirus a Catalunya, el Departament de Salut de la Generalitat ha emès un comunicat informatiu per donar a conèixer els símptomes i les mesures de prevenció i control a tenir en compte. Podeu consultar l’esmentat comunicat des d’aquí.

20 de maig de 2016

L‘Ajuntament de Llagostera s’adhereix a la Setmana sense fum

L‘Ajuntament de Llagostera s’adhereix a la Setmana sense fum

L’Ajuntament de Llagostera s’ha adherit a la Setmana sense fum que tindrà lloc del 24 al 31 de maig. Des de l’Àrea Bàsica de Salut de Cassà de la Selva es promourà accions per deixar de fumar, adreçades als usuaris fumadors que acudeixen als centres de salut de Cassà, Quart, Caldes i Llagostera. A Llagostera les accions es faran el dia 30 de maig durant tot el matí. La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya. Per a més informació podeu consultar el web http://www.setmanasensefum.cat

18 de maig de 2016

Campanya per a la identificació, esterilització i cens de gats

Campanya per a la identificació, esterilització i cens de gats

El dia 1 d’abril comença la campanya per fomentar la identificació i esterilització dels gats a Llagostera. La Llei de protecció dels animals obliga a identificar (amb xip) i censar tots els gats, gossos i fures des de l’any 2008. Amb la intenció de millorar la tinença responsable dels nostres animals i reduir possibles problemes provocats per la presència de gats al carrer, durant el mes d’abril es podran xipar i censar els gats i les gates gratuïtament, i esterilitzar-los amb un important descompte.

Els dos centres veterinaris del municipi, el Centre TEDRA i el Centre Veterinari Llagostera, col·laboren amb la campanya. Per acollir-s’hi, es imprescindible identificar l’animal prèviament (xipar-lo en un dels centres veterinaris i censar-lo a l’oficina de recaptació de l’ajuntament) i posteriorment, presentar la inscripció al cens al mateix veterinari per realitzar l’esterilització.

Amplia cartell

21 de marc de 2016

Alimentació saludable a l‘entorn laboral

Alimentació saludable a l‘entorn laboral

Recomanacions per millorar l‘equilibri nutricional dels àpats i del con contingut de les màquines expenedores d‘aliments i begudes. Veure document des d‘aquí.

Vacunar-se és la millor mesura per prevenir les infeccions

Vacunar-se és la millor mesura per prevenir les infeccions

.

Cat@Salut La Meva Salut

Cat@Salut La Meva Salut

El Cat@Salut La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i utilitzar-la d‘una forma segura i confidencial, a més de facilitar-li la realització de tràmits electrònics.

Les persones majors d’edat, per mitjà de la Cat@Salut La Meva Salut, poden accedir a les dades i a la informació més rellevant sobre la seva salut.

Full informatiu

29 d‘agost de 2015

Tinc la grip o un refredat?

Moltes vegades a la consulta, davant la pregunta de si la persona es vol vacunar, la contesta és que no perquè després es refreden més. És cert que ambdues malalties són víriques, però el virus responsable de la infecció és diferent en cadascuna. En aquest article de l‘Equip de Infermeria de Llagostera, es pretén aclarir les diferències: els seus símptomes, la seva prevenció, com evitar contagis, el tractament i quan cal consultar al personal mèdic. Podeu llegir l‘articles des d‘aquí

Consells de salut relacionats amb els bolets

Consells de salut relacionats amb els bolets

La tradició boletaire de Catalunya és ben coneguda. En arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos amb l‘afany de passar una estona d‘esbarjo i omplir de bolets els cistells.

Algunes espècies són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d‘aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. El criteri bàsic per evitar-les és consumir únicament aquells bolets que se saben identificar sense cap mena de dubte. Us recomanem que seguiu aquest consells del Canal de Salut de Gencat

13 d‘octubre del 2014

Programa de vigilància del mosquit tigre

Programa de vigilància del mosquit tigre

Un any més l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dispsalut) ha intensificat durant l‘estiu el seu programa de vigilància del mosquit tigre a les comarques gironines. La prevenció continua sent el millor mètode. Aquests són els consells principals per al control del mosquit tigre i la seva prevenció. Si veus un mosquit tigre truca al 972 451 231. Més informació aquí.

Advertiment a la població sobre enquestes fraudulentes de salut

Advertiment a la població sobre enquestes fraudulentes de salut

Els Mossos d’Esquadra han tingut coneixement que darrerament alguns veïns del Gironès han rebut trucades fent-se passar per treballadors de CatSalut proposant una visita a domicili per tal de fer-los una enquesta de Salut. Un cop al domicili els hi venien productes que presumptament milloraven el seu benestar.

Us informem que des de CatSalut MAI es concerta la cita al domicili telefònicament i MAI s‘ofereixen regals o es venen productes quant es realitzen.

En cas de rebre una visita o trucada us demanem que ho poseu en coneixement de la Policia Local trucant al 972 80 55 80.

Gestió de l’estrès en temps de crisi

Gestió de l’estrès en temps de crisi

Quins efectes té l’estrès sobre la nostra salut? Quines actituds i reaccions poden millorar o empitjorar el nostre benestar? Com prevenir i afrontar de manera positiva les situacions potencialment estressants. Aquestes qüestions es plantejaran a la sessió formativa “Gestió de l’Estrès en temps de crisi” prevista pel proper divendres 29 de novembre a les 20 hores al local social de La Caixa. La sessió anirà a càrrec de titulats en psicologia del Fòrum Associació de Col·legis Sanitaris.

Els interessats en assistir-hi cal que s’inscriguin prèviament trucant al 972 83 02 18. Amplia el cartell.

Xerrada sobre Alimentació Econòmica

Xerrada sobre Alimentació Econòmica

Aquest divendres 18 d‘octubre hi ha prevista una xerrada formativa per fomentar que les persones adquireixin estils de vida saludables i millorin la seva qualitat de vida. Obert a la població per donar a conèixer elements bàsics d‘una alimentació sana i equilibrada amb informació adequada per anar a comprar els aliments i aprofitar els recursos propis (hort, intercanvi de menjar, receptes econòmiques...) per ajustar-se al pressupost de cadascú. L‘acte tindrà lloc a les 20 h al local social de La Caixa. . Veure cartell

Control de la població de coloms al nucli urbà

Control de la població de coloms al nucli urbà

La Regidoria de Salut ha intensificat el control de la població de coloms al nucli urbà de Llagostera per tal de reduir i estabilitzar-ne la població. Els treballs els fa una empresa especialitzada. Des de l‘Ajuntament de Llagostera es fa una crida a la població per tal de no donar menjar als coloms que embruten i solen ocasionar problemes en teulades i mobiliari urbà. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Carta informativa de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica de Salut

Carta informativa de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica de Salut

Carta informativa de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cassà de la Selva en relació als canvis de metges al CAP de Llagostera. Podeu llegir la carta des d‘aquí

Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Destacats
pla estratègic
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Consorci Normalització Lingü´stica
Teatre i música 2015-16
Programació 2015-2016
Escenaris 2016
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
cursos promocio 2016_
contra la violència de gènere
Can Caciques
Cat Salut
El Món Local diu Prou
Activitats Estiu Llagostera
Reapren
Espai Jove Llagostera
Deixalleria Virtual
Estudi Transport
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Twitter Ajuntament de Llagostera
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 - 972 830 218 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet