Salut

Façana del CAP de Llagostera

L‘Ajuntament ha de vetllar per la salut i el benestar de les persones que viuen al municipi. Amb aquesta finalitat ha impulsat diferents accions, com la creació del Consell Municipal de la Salut, un òrgan de participació ciutadana que treballa per solucionar les mancances i deficiències sanitàries que pateix Llagostera i pressionar a l‘administració competent.

Tinc la grip o un refredat?

Moltes vegades a la consulta, davant la pregunta de si la persona es vol vacunar, la contesta és que no perquè després es refreden més. És cert que ambdues malalties són víriques, però el virus responsable de la infecció és diferent en cadascuna. En aquest article de l‘Equip de Infermeria de Llagostera, es pretén aclarir les diferències: els seus símptomes, la seva prevenció, com evitar contagis, el tractament i quan cal consultar al personal mèdic. Podeu llegir l‘articles des d‘aquí

Consells de salut relacionats amb els bolets

Consells de salut relacionats amb els bolets

La tradició boletaire de Catalunya és ben coneguda. En arribar les pluges de la tardor, un gran nombre de persones es desplacen als boscos amb l‘afany de passar una estona d‘esbarjo i omplir de bolets els cistells.

Algunes espècies són tòxiques i molt perilloses. El desconeixement i la confusió amb espècies comestibles d‘aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes fins i tot mortals. El criteri bàsic per evitar-les és consumir únicament aquells bolets que se saben identificar sense cap mena de dubte. Us recomanem que seguiu aquest consells del Canal de Salut de Gencat

13 d‘octubre del 2014

Programa de vigilància del mosquit tigre

Programa de vigilància del mosquit tigre

Un any més l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dispsalut) ha intensificat durant l‘estiu el seu programa de vigilància del mosquit tigre a les comarques gironines. La prevenció continua sent el millor mètode. Aquests són els consells principals per al control del mosquit tigre i la seva prevenció. Si veus un mosquit tigre truca al 972 451 231. Més informació aquí.

Advertiment a la població sobre enquestes fraudulentes de salut

Advertiment a la població sobre enquestes fraudulentes de salut

Els Mossos d’Esquadra han tingut coneixement que darrerament alguns veïns del Gironès han rebut trucades fent-se passar per treballadors de CatSalut proposant una visita a domicili per tal de fer-los una enquesta de Salut. Un cop al domicili els hi venien productes que presumptament milloraven el seu benestar.

Us informem que des de CatSalut MAI es concerta la cita al domicili telefònicament i MAI s‘ofereixen regals o es venen productes quant es realitzen.

En cas de rebre una visita o trucada us demanem que ho poseu en coneixement de la Policia Local trucant al 972 80 55 80.

Gestió de l’estrès en temps de crisi

Gestió de l’estrès en temps de crisi

Quins efectes té l’estrès sobre la nostra salut? Quines actituds i reaccions poden millorar o empitjorar el nostre benestar? Com prevenir i afrontar de manera positiva les situacions potencialment estressants. Aquestes qüestions es plantejaran a la sessió formativa “Gestió de l’Estrès en temps de crisi” prevista pel proper divendres 29 de novembre a les 20 hores al local social de La Caixa. La sessió anirà a càrrec de titulats en psicologia del Fòrum Associació de Col·legis Sanitaris.

Els interessats en assistir-hi cal que s’inscriguin prèviament trucant al 972 83 02 18. Amplia el cartell.

Xerrada sobre Alimentació Econòmica

Xerrada sobre Alimentació Econòmica

Aquest divendres 18 d‘octubre hi ha prevista una xerrada formativa per fomentar que les persones adquireixin estils de vida saludables i millorin la seva qualitat de vida. Obert a la població per donar a conèixer elements bàsics d‘una alimentació sana i equilibrada amb informació adequada per anar a comprar els aliments i aprofitar els recursos propis (hort, intercanvi de menjar, receptes econòmiques...) per ajustar-se al pressupost de cadascú. L‘acte tindrà lloc a les 20 h al local social de La Caixa. . Veure cartell

Control de la població de coloms al nucli urbà

Control de la població de coloms al nucli urbà

La Regidoria de Salut ha intensificat el control de la població de coloms al nucli urbà de Llagostera per tal de reduir i estabilitzar-ne la població. Els treballs els fa una empresa especialitzada. Des de l‘Ajuntament de Llagostera es fa una crida a la població per tal de no donar menjar als coloms que embruten i solen ocasionar problemes en teulades i mobiliari urbà. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Carta informativa de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica de Salut

Carta informativa de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica de Salut

Carta informativa de l’equip directiu de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Cassà de la Selva en relació als canvis de metges al CAP de Llagostera. Podeu llegir la carta des d‘aquí

Agenda
Mes: Any:
Dl
Dt
Dc
Dj
Dv
Ds
Dg
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Destacats
Inscripcions online a partir del dia 1 de setembre
Pacte Alcaldes
Twitter Ajuntament de Llagostera
Facebook
Consorci Normalització Lingü´stica
Programació 2014-2015
Escenaris 2015
Servei Local d‘Orientació Familiar
Vies Verdes
Tallers ocupacionals
Cursos Promoció econòmica
contra la violència de gènere
Cat Salut
MIC 2013
El Món Local diu Prou
Reapren
Espai Jove Llagostera
Deixalleria Virtual
programació 2014-15
Xifra
Rura de l‘Ardenya
Pla Desenvolupament Local
Twitter Ajuntament de Llagostera
Ajuntament Llagostera - Plaça del Castell, 1 | T. 972 830 375 - 972 830 218 | Avís legal | Accessibilitat |Adreça electrònica Ajuntament de Llagostera Valid CSS! Lamantis | disseny i Internet